Kua heke te hoko waka o Indonesia i te Paenga-whawha na te mate urutaru COVID-19

Ko te maha o nga hokonga motuka a Indonesia i heke i te Paenga-whawha i te mea kua pakaru nga mahi ohaoha a te mate o te COVID-19, i kii tetahi roopu i te Rāpare.

Ko nga raraunga o te Ahumahi Ahumahi Ahumahi Iniarangi i whakaatu ko nga hoko o nga motuka i heke i te 60 ōrau ki te 24,276 waeine i te Paenga-whāwhā i ia marama.

"Ae ra, kei te tino pouri matou ki te whika, na te mea kei raro rawa atu i ta matou tumanako," ko ta te Tumuaki Tuarua o te roopu a Rizwan Alamsjah.

Mo te marama o Haratua, i kii te tiamana tuarua kei te puhoi te heke o nga waka hoko waka.
I taua wa, ko te Tumuaki o te roopu a Yohannes Nangoi i kii ko te hinga o nga hoko na te katinga poto o te maha o nga wheketere motuka i te wa e kati ana nga waahanga, i kii nga purongo o te rohe.

He maha nga wa i whakamahia ai nga hoko motoka a-whare ki te ine i te kai takitahi i roto i te motu, hei tohu e whakaatu ana i te hauora o te ohanga.

Ko te whaainga hokohoko motuka a Indonesia kua tapahia e te haurua i te tau 2020 na te mea kua toia e te coronavirus pukapuka nga kaweake me nga tono a-whare mo nga hua miihini, e ai ki te Manatu Ahumahi.

I hokona e Indonesia te 1.03 miriona waeine motuka ki roto i te kaainga i tera tau, ka tukuna e 843,000 nga waahanga ki uta, e ai ki nga korero a te Ahumahi Ahumahi Ahumahi o te motu.

Wā tuku: Mei-28-2020