O loʻo tumau pea le faʻatupulaia o oloa gaosi oloa a Saina ia Aukuso

O le faʻatupulaia o oloa faʻapipiʻi a Saina o loʻo tumau pea i le masina o Aukuso i lenei tausaga, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le vaega o gaosiga faʻatekonolosi ua maua le ausa, faʻamatalaga aloaia i le Aso Lulu.

O galuega fa'apipi'i fa'aopoopo tau, o se fa'ailoga autu e atagia mai ai galuega fa'amau ma le manuia o le tamaoaiga, na si'itia i luga i le 5.3 pasene i lea tausaga ma lea tausaga ia Aukuso, e tusa ai ma le National Bureau of Statistics (NBS).

O le fuainumera na siitia i luga 11.2 pasene mai le tulaga ia Aukuso 2019, ma aumaia ai le averesi o le tuputupu aʻe mo le lua tausaga talu ai i le 5.4 pasene, o faʻamaumauga a le NBS.

I totonu o le valu masina muamua, na maua ai le 13.1 pasene o mea fa'apipi'i i lea tausaga ma lea tausaga, ma maua ai le fa'atupulaia o le lua tausaga i le 6.6 pasene.

O mea fa'apipi'i fa'apipi'i e fa'aaogaina e fua ai le gaioiga a atina'e tetele ma le fa'aletupe fa'aletausaga fa'aletupe e le itiiti ifo i le 20 miliona yuan (e tusa ma le $3.1 miliona).

I se fa'amavaega e ala i le umiaina, na si'itia ai le 5.2 pasene o galuega a le aufaipisinisi tuma'oti i lea tausaga ma lea tausaga i le masina na te'a nei, ae o le gaosiga o atina'e a le malo na si'itia i le 4.6 pasene.

O le gaosiga a le vaega o gaosiga na siitia i le 5.5 pasene i lea tausaga ma lea tausaga ia Aukuso, ma na vaaia e le vaega o maina le siitia o le 2.5 pasene, o faʻamaumauga a le NBS.

E ui lava i le faʻamaʻi o le COVID-19, na vaʻaia lava e le atunuʻu le faʻaleleia atili o pisinisi ma tekinolosi ia Iulai ma Aukuso, na taʻua ai e le sooupu a le NBS Fu Linghui i se fonotaga a le au tusitala.Na ia faʻailoa mai o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le faʻalauteleina o le gaosiga o mea tau tekonolosi.

I le masina na teʻa nei, o le gaosiga o le gaosiga o mea gaosi oloa a Saina na siʻitia i le 18.3 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, faʻavaveina i le 2.7 pasene faʻatusatusa ia Iulai.O le fua faatatau o le tuputupu aʻe i le lua tausaga talu ai na tu i le 12.8 pasene, o faʻamaumauga na faʻaalia.

E ala i oloa, o le gaosiga o taavale fou malosi na siitia i le 151.9 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, ae o le vaega o robots pisinisi na siitia i le 57.4 pasene.Na vaaia foi e le alamanuia fa'atasi feso'ota'iga le malosi o le fa'atinoga, fa'atasi ai ma le fa'atuputeleina o le fa'asili i le 39.4 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le masina talu ai.

I le masina o Aukuso, na oʻo mai ai le faʻamaumauga a le pule faʻatau mo le vaega o gaosiga a Saina i le 50.1, o loʻo tumau pea i le sone faʻalautele mo le 18 masina sosoo, faʻaalia ai faʻamatalaga muamua a le NBS.


Taimi meli: Sep-23-2021